Groen schoolplein

Zoals velen van jullie wellicht gehoord hebben zijn we druk bezig met plannen voor een groener schoolplein en ontmoetingsplaats voor jong en oud. De ruimte en ligging om het schoolplein en het dorpshuis de Doefkamp is uniek! Buiten spelen en buiten leren vinden wij als school zeer belangrijk. Wij hebben als school de luxe van een prachtige groene ruimte om de school heen. Hier willen we optimaal gebruik van gaan maken. Vanaf schooljaar 2018-2019 is er een werkgroep bezig met de realisatie van een groen- en duurzaam schoolplein. Hierin zitten twee juffen van school, leden van de ouder vereniging (OV), leden van VOOOR en leden van het dorpshuis en dorpsbelangen. Het ontwerp van het plein is zo goed als klaar, gesprekken met de gemeente zijn gevoerd en er wordt nu actief gewerkt aan het aanvragen van subsidies.

Een schoolplein is zoveel meer dan alleen een pauzeplaats of een overblijfplek. Het is een speel- en leerlandschap. Wij proberen het plein straks in te zetten als een soort buitenlokaal met diertjes, planten, struiken en bomen. We brengen kinderen in contact met de natuur, hebben veel aandacht voor samen leren spelen en kinderen worden hier uitgedaagd om te bewegen. Zodra het weer het toelaat, eten we buiten met de kinderen in alle pauzes. Ook zijn we enthousiast deelnemer van "De Nationale Buitenlesdag". https://buitenlesdag.nl/

Hieronder zijn de foto's van het voorlopige ontwerp te zien, gemaakt door de K van Kinderen uit Peize . Er kan nog van alles aan het ontwerp veranderen, maar we hopen natuurlijk dat u net zo enthousiast bent als wij!

Voor vragen of verdere uitleg kunnen jullie ons altijd benaderen.

Groet van de commissie

Marije Wind, Marije Hagenauw, Magna ter Steege, Silvia van der Meijs, Leon, Roelofsen, Chris Paling, Erik van der Veen, Bartele van der Meer en Jessie Westerhof